Scaunele tapitate ofera personalitate spatiului in care se afla. Din pacate, tapiteria este foarte delicata si se poate deteriora cu usurinta.  prin folosirea produselor de curatare si a metodelor gresite, acestea isi pot pierde din stralucire.

Petele vor aparea in cele din urma, in special pe mobilierul tapitat utilizat in zone cu trafic ridicat. Din fericire, nu este nevoie sa se recurga la profesionisti; poti curata scaunele tapitate, folosind o solutie simpla realizata in casa.

scaune tapitate
Scaun tapitat Medalion

Vei avea nevoie de:

  • aspirator
  • prosoape de hartie si carpe
  • detergent de vase
  • galeata
  • uscator de par
  • pensula cu peri moi

Ce trebuie sa faci:

1. Aspira tapiteria, pentru a elimina o parte din praful si impuritatile acumulate in interiorul acesteia.

2. Apoi, se umezeste tapiteria, iar apoi lichidul se absoarbe folosind prosoape de hartie sau carpe. Adesea, acesta este singurul pas necesar pentru a elimina petele de pe scaunele tapitate.

3. Se amesteca 1 / 8 cana de detergent de vase cu 2 cani de apa, intr-o galeata. Se agita puternic amestecul pana cand se formeaza spuma.

4. Aplica numai spuma – nu si apa – pe pata cu o carpa curata. Tapiteria inmuiata in apa poate provoca daune.

5. Utilizeaza o carpa uscata pentru a sterge pata, continuand procesul pana cand aceasta dispare. Repeta pasii de mai sus, daca pata persista.  Iti recomandam sa nu freci agresiv tapiteria, pentru a nu o deteriora

6. 
Foloseste un uscator de par pentru a usca zona si a permite tapiteriei sa se usuce complet. Sau daca timpul iti permite, le poti lasa la soare sa se usuce natural. Odata ce zona este uscata, foloseste o pensula cu peri moi pentru a ajuta la refacerea tesaturii.

scaune tapitate
Scaun Sophie

(Visited 681 times, 1 visits today)