Producătorul de mobilier Trend Furniture din judeţul Cluj, un business deţinut majoritar de antreprenorul Viorel Băltăreţu, mizează anul acesta pe afaceri de 16 mil. lei (circa 3,5 mil. euro), din producţia de mobilier pentru hoteluri, restaurante, cafenele şi alte spaţii HoReCa. „Anul acesta ne-am propus să atingem o cifră de afaceri de 16 mil. lei. E o creştere mare de la 11,5 mil. lei în 2017. În următorii doi ani vrem să creştem cu cel puţin 25-30% anual pentru că investim continuu în unitatea proprie de producţie şi eficientizăm procesele de fabricaţie. În plus, ne-am mărit echipa de vânzări. Avem manageri zonali de vânzări care acoperă eficient întreaga Românie“, a declarat pentru ZF Viorel Băltăreţu, general manager şi acţionarul majoritar al companiei Trend Furniture.

Cea mai mare parte a producţiei reali zate în fabrica Trend Furniture este comercializată în România, compania având două magazine proprii, unu în Cluj-Napoca şi unu în Bucureşti, de circa 200-300 de metri pătraţi fiecare. Printre clienţii Trend Furniture din România se numeră Bergenbier, Hotel Teleferic din Poiana Braşov, Hotel Ramada şi alţii. Compania vinde mobilă şi la export, vânzările peste hotare ajungând la circa 3,5 mil. lei (760.000 euro) în 2017, potrivit calculelor ZF bazate pe datele transmise de companie. „30-35% din business e reprezentat de exportul în Olanda, Germania, Anglia şi în Luxemburg. Ca exemplu, realizăm mobilier pentru toate locaţiile francizoare Pizza Hut din Luxemburg. Pentru Pizza Hut România, din păcate nu am reuşit până acum. Unii manageri de localuri nu vor să lucreze cu producători de mobilă din România şi preferă firme din Italia pentru că sunt de părere că italienii ştiu să facă mai bine mobilă. Producătorii de mobilă din România sunt însă bine văzuţi în lume şi poate chiar avem utilaje mai noi, pentru că ne-am dotat în ultimii ani cu echipamente de ultimă generaţie.“

Compania Trend Furniture are în plan construcţia unei noi hale de producţie, depozit, showroom şi birouri, construcţii ce se vor întinde pe o suprafaţă totală de 3.500 de metri pătraţi, în Floreşti, judeţul Cluj. Proiectul urmează să fie finalizat în toamna anului 2019. „Fabrica în care producem în prezent este închiriată, producţia fiind împărţită în trei clădiri. Prin construirea halei, toată producţia se va realiza într-un singur loc şi va fi mai eficientă şi mai uşor de gestionat. Investiţia se ridică la 1- 1,5 mil. euro, pe care o vom realiza din profitul obţinut în anii anterior“, spune Viorel Băltăreţu. Lipsa forţei de muncă calificate este una din principalele dificultăţi cu care se confruntă managementul Trend Furniture, care şi-ar dubla numărul de angajaţi dacă ar găsi oameni calificaţi, pentru a putea onora mai multe comenzi. Salariul mediu net de la nivelul companiei Trend Furniture este de 2.750 de lei net, potrivit reprezentanţilor companiei. „E din ce în ce mai greu să găsim personal calificat, de aceea încercăm să investim în automatizări, roboţi, utilaje cu comandă numerică. Tinerii nu vor să mai lucreze în fabrici, iar meseriaşii adevăraţi îmbătrânesc. Momentan, media de vârstă în fabrică noastră este de peste 40 de ani. Avem 38 de angjaţi. Dacă aş mai găsi încă 38 de oameni aş avea ce să le dau de lucru. Cererea e mult mai mare decât oferta. Uneori sunt nevoit să refuz proiecte“.

Compania Trend Furniture a fost înfiinţată în anul 2003 şi este deţinută de în proporţie de 95% de Viorel Băltăreţu, restul de 5% aparţinând acţionarului Sabina Mariana Rekkers, potrivit datelor publice. Valoarea producţiei industriale de mobilă a fost de circa 2,5 mld. euro în 2016, din care 86% a mers la export, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România. Cel mai mare cumpărător de mobilă românească este Germania, potrivit sursei citate.

Sursa articol: www.zf.ro

(Visited 164 times, 1 visits today)