Cu doar câteva săptămâni în urmă, nu ne-am fi putut imagina că lumea întreagă va ajunge să se „oprească” complet. Cine ar fi crezut că vom practica cu toții distanțarea socială sau că un procent mare din populația lumii se va afla sub ordinul „rămâneți acasă”? 

Ei bine, iată că aceasta este realitatea zilei de azi. 

Cu siguranță, această situație va schimba obiceiurile consumatorilor de a lua masa la restaurante și de a mânca în afara casei în general. Acest lucru va afecta afacerile din industria HoReCa. Recuperarea afacerilor din orice domeniu, dar mai ales a restaurantelor, fie ele mari sau mici, va fi o provocare și ține de fiecare de cum își ajustează sau reinventează strategia. 

Ca specialiști și furnizori de soluții și mobilier personalizat pentru uzul profesional, avem datoria morală de a ne ajuta clienții să se adapteze noilor trenduri și schimbărilor sociale. În acest sens, echipa noastră de consultanți și designeri vine cu câteva solutii la un scenariu despre cum ar putea arăta viața HoReCa după Covid-19. 

Cum va arăta industria HoReCa după această pandemie?

Este cert că la un moment dat starea de urgență se va ridica iar companiile își vor relua activitatea. Însă cum rămane cu distanțarea socială? Foarte probabil va trebui să menținem distanța minimă de 1,5 m între noi pe lânga alte măsuri precum purtarea măștilor și a mănușilor de protecție, folosirea constantă a dezinfectanților.

Cum va fi afectat antreprenorul din industria HoReCa de regulile de distanțare socială?

În primul rând, proprietarul unui restaurant sau orice alt local din industrie, este responsabil pentru asigurarea tuturor condițiilor de siguranță: păstrarea distanței, igienizarea constantă a mobilierului și suprafețelor comune, punerea la dispoziție a dezinfectanților. Toate acestea reprezintă, într-adevăr, costuri suplimentare pentru proprietari însă vor fi elementele care vor ajuta la readucerea consumatorilor în spațiile publice. 

Dacă înainte de Covid-19, un aspect foarte important pentru proprietar era optimizarea numărului de locuri din locație, păstrând totodată interesul pentru funcționalitatea mobilierului și confortul consumatorului, acum, o schimbare de direcție în ceea ce privește organizarea spațiului public, este mai mult decât necesară.

Preconizăm o mai mare atenție pentru amanajarea personalizată a localului, un mobilier de restaurant croit perfect pe nevoia și spațiul disponibil, astfel încât să fluidizeze traficul din interior dar care să asigure o protecție consumatorului, să-i ofere garanția că este în siguranță cât timp va lua masa în restaurant. 

Plecând de la acest scenariu, echipa de designeri Trend Furniture a venit cu câteva idei care să îi ajute pe antreprenorii HoReCa în activitatea lor viitoare dar și pe clienții acestora, oferindu-le nu doar sentimentul ci și condițiile de siguranță.

Mai jos vă prezentăm „Masa 1,5M Selfservice (Autoservire)”

„Masa 1,5M Selfservice (Autoservire) are lungimea de 1,5 M, adică distanța minimă care probabil va trebui să o respectăm cu toții. Este gândită în așa fel încât să limiteze contactul clienților cu personalul locației. În acest sens pe blatul mesei se pot așeza mâncarea, băuturile, oliviera, iar în sertare se găsesc tacâmurile curate și șervetul. Sub poliță poate fi instalat suportul pentru pahare curate, iar mai jos se poate crea un raft special pentru vesela murdară. Masa este proiectată pe roți pentru a putea fi manevrată/mutată cu ușurință. 

Din punct de vedere al designului și finisajelor masa poate fi proiectată în așa fel incât să se potrivească stilului locației dar si bugetului proprietarului de locatie HoReCa. Ca furnizor de soluții și mobilier de peste 17 ani în industria HoReCa din România, acest proiect de masă poate fi executat în atelierul de producție Trend Furniture dintr-o diversitate de materiale, moderne sau clasice, într-o varietate de culori și evident, la dimensiuni personalizate. Câteva dintre opțiunile posibile ar fi: lemn și materiale derivate, HPL, marmură, material compozit Corian.

Masa poate fi produsă la comandă în materialele și finisajele dorite

Așadar, soluții există și activitatea în industria HoReCa poate continua odată ce se revine la o stare apropiată de normalitate. Depinde de fiecare antreprenor cât de repede acționează, se reinventează, reorganizează și acceptă că această criză a sănătății a schimbat comportamentul consumatorilor iar aceștia vor fi mai atenți la siguranța și protecția lor în spațiile publice.

Acum că am impărtășit cu voi această idee chiar ne-am dori să aflăm și părerea voastră. Ați fi interesați de o astfel de soluție pentru localurile voastre? Scrieți-ne pe adresa office@trendfurniture cu subiectul „Viața HoReCa după Covid-19”.

Până atunci:  #staysafe #rezistahoreca

(Visited 130 times, 1 visits today)