Cine a spus ca peretii trebuie placati doar cu lemn? Panourile tapitate cu materiale confortabile si in culori pastelate sunt o alternativa interesanta ce castiga tot mai mult teren. In cazul amenajarii unor cofetarii sau patiserii, acestea sunt chiar o idee foarte creativa ce scoate in evidenta produsul. Spre deosebire de placarile cu lemn masiv sau furnir, ce subliniaza de cele mai multe ori stilul clasic al unei locatii, aceste panouri tapitate creeaza o ambianta moderna, vesela si confortabila.

 

Un astfel de local este nou inauguratul Nanan Patiserie din Wroclaw, Polonia, o cofetarie moderna ce apartine Justynei Kawiak, o celebra pastry chef, food blogger si fotografa locala.

Localul se bucura de un foarte mare succes atat pe partea culinara, fiind apreciat de renumiti critici locali, cat si pe partea de design, unde fondatorii Nanan si-au imbinat extraordinar viziunea produsului si a brandului cu talentul arhitectilor Dominika si Pawel Buck de la Buck Studio.

Peretii placati cu materiale fine in culori pastelate, inspirati de textura bezelelor, se imbina perfect cu canapelele curbate imbracate in catifea roz. Designul este completat foarte elegant de podeaua din stejar si mesele din nichel cu blaturi de marmura.

Arcadele regasite in corpurile de iluminat si pereti continua foarte subtil elementele de identitate vizuale regasite in logo, creand astfel un spatiu unitar, rafinat  si coerent.

Acest proect este un exemplu excelent de imbinare a texturilor si formelor prin utilizarea materialului textil in detrimentul materialelor conventinale de placare a peretilor. In completarea placarilor cu panouri tapitate, se pot folosi fotolii si demifotolii confortabile si masute din lemn in culori calde, pentru a crea o ambianta primitoare. Albul este si el o optiune recomandata, in special daca este texturat sau asortat cu diverse culori ce se regasesc si in placari.

Nu doar in strainatate se poarta astfel de amenajari, ci si la noi in tara. Echipa Trend Furniture lucreaza in perioada aceasta la implementarea unui astfel de proiect pentru o cofetarie, in care cuvintele cheie sunt cotton candy, pastel, marzipan. Este unul din proiectele deosebite dezvoltate de catre echipa noastra de specialisti, pe care il vom prezenta in detaliu dupa inaugurarea localului.

1