Gastropan 2019 a fost un adevărat succes pentru noi! Ne-am întors la fabrica noastră din Cluj, dar de data aceasta, fără mobilierul din standul nostru. Nu l-am vândut (pe tot), însă Sweetea a fost atât de admirat, pozat și iubit, încât a fost invitat să participe și la Expo Design Vest, tot la Expo Arad, între 10-12 Mai. În acest articol îți vom arăta care a fost conceptul de la care am pornit și ce fel de mobilier am inclus design.

 

viorel baltaretu trend furniture, gastropan 2019

 

Însă, înainte de toate, tragem linie după a doua participare la acest târg și ne declarăm mulțumiți, fericiți și cu planuri mari. Am întâlnit o mulțime de oameni entuziasmați de proiectele pe care le au în plan. Totodată, am regăsit și un trend pe care l-am implementat deja în proiectele noastre, și care a fost prezent atât în discuțiile cu vizitatorii, cât și în soluțiile expuse în cadrul târgului. Citește mai jos recomandările pe care le avem pentru tine, dacă urmează să deschizi o locație HORECA.

 

Locațiile hibrid

Brutăriile nu mai sunt simple ateliere de panificație de unde îți cumperi pâinea cea de toate zilele, ci au devenit locații unde poți savura produsele preferate, alături de o cafea bună. Majoritatea amenajează o zonă comodă de luat masa, cu banchete modulare, mese cu picior central și scaune din lemn masiv. Bine cunoscutele mese de tip consolă sunt plasate, de regulă, în fața unui geam generos, iar fotoliile comode și măsuțele de cafea își găsesc locul într-un colțișor intim.

 

Pe aceeași idee merg și hotelurile, cafenelele și patiseriile, care oferă și locuri cu servire rapidă și produse de patiserie proaspete sau deserturi interesante.

Cu toate că servirea este rapidă și se face doar la bar, asemănător unui fast-food, diferența stă în nivelul de confort și calitatea materialelor folosite. În acest sens, cele mai recomandate produse de mobilier sunt:

 • Fotoliile mari
 • Demifotoliile comode și care nu ocupă mult spațiu
 • Scaunele din lemn masiv, rustice
 • Canapelele tip bancheta, tapițate cu materiale plușate
 • Mese cu picior central și cu blaturi din lemn masiv
 • Placări de pereți din lemn sau panouri tapițate
 • Corpuri de iluminat cu lumină caldă
 • Jardiniere cu plante naturale
 • Ceramică
 • Elemente din metal vopsit negru sau nuanțe aurii
 • Corpuri din Corian

 

Acest trend nu este neapărat o noutate pe piață. Până acum, aceste tipuri de locații hibride și-au făcut apariția în orașe mari și în lanțurile de brutării. Câteva exemple sunt: Ana Pan, Pralina, Ana Baking sau La Popa. Acum, însă, apar astfel de locații și în orașe mai mici sau în brutării, cofetării și patiserii individuale.

De asemenea, observăm că majoritatea celor care doresc să deschidă o locație se informează din timp și încep discuțiile privind amenajarea locației chiar înainte de a avea spațiul propriu-zis. Ne bucură această evoluție și îi sfătuim pe toți cei care urmează să deschidă o locație HORECA să procedeze la fel. Să ai mai mult timp la dispoziție înseamnă să poți alege din mai multe variante, fără să te limitezi la produsele care se pot livra în cel mai scurt timp posibil.

 

trend furniture la gastropan 2019

 

Majoritatea discuțiilor avute cu vizitatorii care ne-au trecut pragul standului au fost despe conceptul Sweetea, etapele unei amenajări HORECA, posibilitățile de producție a mobilierului făcut la comandă sau despre mobilierul de terasă.

Fiind în plin sezon, am dezvoltat o colecție întreagă de mobilier pentru terasă, pe care o poți vizualiza în noul Summer Book, aici.

 

Sweetea by Trend Furniture

Ideea acestui concept a pornit de la brutăriile și băcăniile rustice franțuzești. Am reinterpretat această imagine clasică și am încercat să o modernizăm și să o adaptăm pentru o ciocolaterie (sau o cofetărie).

Iată elementele folosite și stilurile din care fac parte.

Scaunele rustice sunt din lemn masiv vopsit alb și sunt produse de TON, un brand de renume.

sweetea by trend furniture gastropan 2019

 

Canapelele moderne, modulare sunt tapițate cu material de tip catifea.

canapele tapitate trend furniture

 

Barul din Corian, în stil modern are elemente metalice, industriale.

bar corian by trend furniture

 

Retrobarul este în stil industrial. În partea de sus am integrat sisteme rotative de prezentare a produselor (laterale) și rafturi din sticlă, iluminate cu benzi LED. Partea de jos este zona de depozitare și cuprinde corpuri cu polițe și uși cu mânere rustice.

bar industrial by trend furniture

 

Mesele au picior central din fontă și blaturi din MDF vopsit. Design-ul aparte este dat de banda metalică ce acoperă marginile (cantul) blaturilor și care păstrează nota industrială a conceptului.

mese restaurant, cafenea, cofetarie by trend furniture

 

Bufetele în stil rustic sunt fabricate din MDF vopsit și oferă diverse variante de depozitare și display pentru bunătățile unei cofetării, patiserii sau ciocolaterii.

bufet, gheridon restaurant by trend furniture

 

Placările pentru pereți sunt tot din MDF vopsit, așa cum sunt și fațadele care au în partea superioară rame metalice.

placari pereti MDF vopsit by trend furniture

 

Mesele și scaunele pentru terasă sunt din metal vopsit și sunt produse de brandul nostrum partener, SCAB Design din Italia.

mese si scaune terasa metal by trend furniture

 

Jardinierele sunt pe schelet metalic, cu polițe din MDF vopsit și dau un plus de naturalețe și confort oricărei terase.

jardiniere terasa by trend furniture

 

Conceptul Sweetea poate fi implementat sau adaptat pentru orice tip de locație HORECA, dar în special pentru ciocolaterii sau cofetării. Pentru mai multe detalii despre acest proiect, click aici și intră pe site-ul nostru.

 

Dacă locația ta are o altă configurație și dorești, spre exemplu, canapele mai mari sau mai multe mese și scaune, acestea pot fi produse la comandă pe culoarea, dimensiunea și forma pe care o dorești. De asemenea, barul, retrobarul și placările pentru pereți pot fi regândite, astfel încât să se potrivească spațiului de care dispui.

Însă, dacă îți place standul exact așa cum e și dorești să-l implementezi în locația ta, poate fi transportat cu ușurință oriunde dorești, iar de montaj ne ocupăm noi.

 

În caz că încă nu te-ai convins sau pur și simplu vrei să-l mai vezi o dată, te așteptăm tot la Expo Arad, între 10-12 mai, la Expo Design Vest.

(Visited 23 times, 1 visits today)