Sala de conferinte: configurarea potrivita
Intr-un articol anterior am discutat despre cum amenajam o sala de conferinte sau evenimente. Am vorbit despre aspectul salii, despre strategiile pe care sa le abordezi in functie de numarul de locuri disponibil in sala, despre mobilierul pe care sa il alegi si nu in ultimul rand, despre posibilele accesorii.

Acest articol vine ca o completare, in speranta ca te va putea ajuta sa decizi care metoda ti se potriveste.
Inainte de toate, iti amintim ca trebuie sa ai in minte anumite aspecte cand alegi tipul de configurare potrivit evenimentului.
Iata 3 cele mai importante:
-
Echipamentul audio-vizual
Pozitionarea mobilierului este influentata si in cazul in care este nevoie de un proiector. Acesta trebuie pozitionat la o anumita distanta fata de ecran, iar audienta trebuie plasata si ea la rnadul ei la o anumita distanta fata de ecran.
-
Mancarea si bautura
In cazul in care evenimentul dispune de mancare si bautura, trebuie aleasa o configurare care sa permita acest lucru
-
Ecrane pentru display
Acest lucru trebuie luat in considerare, spre exemplu atunci cand se lanseaza un nou produs. Se va ocupa mai mult spatiu.
Dupa cum spuneam, exista mai multe felul de a aranja sala pentru un eveniment si trebuie luati in considerare anumiti factori, precum comunicarea.
Fie ca este vorba despre o prezentare, un training, o gala, o lansare, aranjarea salii influenteaza felul in care mesajul transmis este perceput de catre invitati.
-
Pro si contra configurarii tip teatru
Pro:
– Toate scaunele de conferinta sunt intreptate in fata podiumului
– Capacitate maxima a locurilor
Contra:
– Deplasarea spre locuri sau iesirea este ingreunata, fiind nevoie sa se treaca peste ceilalti membri
– Nu exista facilitati pentru a lua notite sau pentru a consuma bauturi sau mancare
– Interactiunea intre membrii este dificila, deoarece nu sunt fata in fata
Tips&tricks
– Pozitioneaza scaunele astfel incat persoanele sa nu fie nevoite sa priveasca peste persona din fata lui
– Pozitioneaza scaunele la o distanta de 10-15 cm intre ele, in cazul in care sezutul scaunelor este mai ingust decat este in mod normal corpul persoanelor
– Pentru a facilita miscarea, iar daca spatiul iti permite, lasa un spatiu de 50-60 cm intre randuri
-
Pro si contra configurarii tip sala de clasa
Pro:
– Scaunele sunt indreptate spre podium
– Simplifica luarea de notite si consumul de bauturi si mancare
Conta:
– Din nou, deplasarea spre locuri sau iesirea este ingreunata, fiind nevoie sa se treaca peste ceilalti membri
– Mai putine locuri din cauza meselor
Extra!
Similar cu acest stil este si configurarea Herringbone, cu exceptia faptului ca scaunele sunt indreptate putin in lateral si ofera o vizibilitate mai de ansamblu
Tips & tricks
– Lasa un spatiu de 5 cm intre mese si un spatiu de 10 cm intre randuri
-
Pro si contra configurarii in litera “U”
Pro:
– Capatul deschis permite focalizarea spre zona principala
– Prezentatorul poate interactiona mai bine cu audienta
– Interactiunea intre membri este incurajata, prin pozitionarea acestora fata in fata
Contra:
– Spatiul este folosit ineficient, cu o capacitate redusa
– Pozitionarea membrilor in lateral cu prezentarea
Extra!
Mai exista doua configurari similare literei „U” :
„Potcoava”, in care diferenta este lipsa meselor
si „Patrat”, care nu mai are niciun capat deschis. Insa pozitionarea este mult mai benefica pentru interactiunea dintre membri.
Tips & tricks
– Permite un spatiu de 5 cm intre mese
– Nu „lungiti” prea tare capetele „U”
-
Pro si contra configurarii tip Boardroom
Pro:
– Prin pozitionarea fata in fata, incurajeaza interactiunea
Contra:
– Prezentarea de obicei are loc in capatul mesei
-
Pro si contra configurarii tip banchet
Pro:
– Prin pozitionarea fata in fata, incurajeaza interactiunea
Contra:
– Deplasarea spre locuri sau iesirea este ingreunata, fiind nevoie sa se treaca peste ceilalti membri
Extra!
Similara este si configurarea tip „Cabaret”, cu exceptia faptului ca cercurile au un capat deschis, ceea ce faciliteaza concentrarea asupra prezentarii
-
Pro si contra confugurarii „Cocktail”
Acest tip nu l-am mentionat in articolul trecut, deoarece nu are nici scaune, nici mese. Este pur si simplu loc liber, in care oamenii stau in picioare.
Pro:
– Capacitate maxima de persoane
– Interactiunea intre membrii nu are nicio restrictie
Contra:
– Nu exista posibilitatea de a lua un loc sau de a consuma bauturi/mancare
Pentru orice intrebare referitoare la amenajare si la mobilierul necesar, nu ezitati sa ne contactati la 0264.371.540
Ne gasiti si pe Facebook, Google+, Pinterest si LinkedIn