Cel mai mare proiect in desfasurare al companiei clujene Trend Furniture este restaurantul ROD, situat pe Calea Turzii. Saptamana viitoare, acesta isi va deschide portile pentru toti cei care vor o experienta culinara aparte. 

 

Restaurant ROD, Trend Furniture

ROD este un concept unic in aceasta zona din tara deoarece isi propune sa lucreze cu preponderenta cu producatori locali, sa isi faca “in casa” mare parte dintre produse si sa incerce sa redeschida apetitul pentru mancarea romaneasca, cu ingrediente romanesti, aduse din proximitate, de la fermieri, macelari, apicultori sau oieri.

Pe langa mancare buna, ROD isi doreste sa ofere ceva inapoi comunitatii, motiv pentru care va incepe o serie de ateliere in zona centrala a restaurantului, o masa din lemna masiv care a fost numita sugestiv “masa atelierelor”. Pe langa prezentari si degustari, isi doreste sa aduca inclusiv specialisti din diverse domenii, iar primul atelier anuntat este unul de micologie pentru incepatori.

Autentic, natural si minimalist

Design-ul si ambianta interioara a restaurantului reflecta o sinteza de stil intre trecut si prezent a originilor Romanesti. O fuziune care are ca scop sa readuca caldura trecutului si nostalgia neamului in prezent.

Elementele de decor ale conceptului ROD sunt cu grija puse intr-un tot unitar ca sa ofere confortul si caldura de odinioara tuturor clientilor care ii pasesc pragul.

Designerul Andrei Ureche a ales materialul lemnos pentru ca este aproape de suflet si transmite caldura. Din el a conceput mobiliere si detalii moderne cu motive populare, stilizate si minimaliste, pentru a crea un aspect modern, dar care sa duca cu gandul si la traditiile romanesti uitate. Iar Trend Furniture a lucrat cu grija fiecare piesa si a reusit sa transpuna in fiecare usa si in fiecare raft caldura.

 

 

trend_rod_002

trend_rod_003

 

Mestecenii au fost alesi cu scopul de a creea un spatiu intim, aproape de suflet si de a aduce habitatul exterior in interior, care este si una dintre tendintele in design interior in 2016.

A adaugat si cateva tendinte industriale, cu corpuri de iluminat create manual, din cupru si tevi sudate, inspirate din vechile cazane care ne reamintesc si de mestesugul si maiestria romaneasca. Caldararii autentici au fost cei care au manufacturat aceste elemente, tocmai pentru a pastra ideea de traditie.

trend_rod_011

 

Corpurile de iluminat din cosuri de nuiele, au ca scop aducerea unui plus de valoare si unicitate spatiului si adaugarea a inca unui element cu origini romanesti in conceptul ROD.

Culorile Conceptului ROD, sunt si ele alese atent pentru a aduce un plus de valoare la nivel emotional al localului. Alb –  puritate, eleganta si inocenta; negru –  eleganta, siguranta si misterul vremurilor trecatoare; albastru –  calmul si serenitatea vremurilor bune; portocaliu –  confort, hrana, bucurie, pasiune.

Cum spune si slogan-ul “Dor de Origini Romanesti”, toate obiectele si elementele de decor, de la mesteceni la mobilier, la pardoseli si lemne asezate in mobila au ca scop intruchiparea trecutului in prezent.

trend_rod_005

trend_rod_013

 

Compania de mobilier Trend Furniture a ajutat mult la dezvoltarea si implementarea conceptului de interior design al restaurantului ROD. Ei au facut posibilila implementare si aducerea in realitate a ideilor propuse de arhitect in acest proiect.

Cea mai mare provocare cu care s-a confruntat Trend Furnitre a fost adaptarea designului la ceea ce se putea realiza. Insa a fost o provocare constructiva, iar experienta acumulata in cei aproape 12 ani de cand s-a reorientat catre piata romaneasca si-a spus cuvantul.

Andrei Ureche este un tanar designer, antreprenor si vizionar. Este fondator al conceptului Vandy, o afacere despre inovatie prin design, arta si servicii. Impreuna cu Viorel Baltaretu si echipa sa de la Trend Furniture, au reusit sa transforme un spatiu atipic, construit pe trei nivele intr-un concept senzational, unitar, care imbina perfect elementele de design cu o realizare impecabila.

trend_rod_006

trend_rod_008

trend_rod_009

Iar RODul colaborarii cu Trend Furniture este o locatie deosebita, care va oferi o experienta deosebita, ori de cate ori ii veti trece pragul.

“ROD este rezultatul exceptional a trei luni de munca asidua. Conceptul s-a dezvoltat pe trei directii, traditional, natural, minimalist. Am incercat ca designul si mobilierul sa nu fie punctul de atractie al restaurantului, ci sa lasam mancarea sa vorbeasca. Ambientul e placut, mobilierul comod, culorile calde. Am reinterpretat elemente traditionale in stilul minimalist si le-am inserat in mobilier, acestea regasindu-se in tot localul. Ne bucuram ca pe toata perioada desfasurarii proiectului am fost parteneri si am incercat sa venim cu know-how-ul si experienta noastra si am reusit sa-i ajutam. Ne-am consultat, am ajuns la concluzii unitare si am luat cele mai bune decizii impreuna”, precizeaza Viorel Baltaretu.

trend_rod_010

 

Mai pe larg, puteti citi si in Ziar de Cluj

http://www.ziardecluj.ro/rod-ul-muncii-trend-furniture

0