În spatele fiecărei piese de mobilier este o poveste pornită din pasiunea pentru frumos și dusă mai departe de generații întregi. Este și cazul producătorului polonez de mobilier din lemn Fameg.

Povestea Fameg a început în secolul al XIX-lea, atunci când Michael Thonet a inițiat o tehnică unică de curbare a lemnului. De peste un secol, Fameg duce mai departe această remarcabilă meserie, creând mobilier atemporal destinat generațiilor viitoare, acționând cu respect față de oameni și natura din jurul lor.

Istoria Fameg, o poveste de generații

Operațiunile Fameg se desfășoară din Radomsko, Polonia, și au fost întotdeauna bazate pe moștenirea extraordinară a pionierului mobilierului din lemn curbat, Michael Thonet. De la începuturile sale, în 1881, la fabrica „Thonet Brothers” din Radomsko, funcționează fără întrerupere, continuând producția de mobilier din lemn curbat. Mobilierul deja clasic Thonet este renumit pentru stilul său, dar și pentru longevitatea excepțională.

Mobilier pentru generații

Din anii 50, compania funcționează sub denumirea de „Fameg”, perfecționând continuu producția de mobilier, apreciată deja pe fiecare continent. Ca moștenitori ai unei tehnologii de producție unice timp de 140 de ani, Fameg continuă să se dezvolte și este în prezent unul dintre cei mai mari producători europeni de scaune din lemn curbat și printre liderii globali ai pieței.

Astăzi, compania numără aproximativ 600 de angajați și aplică tehnologii avansate. Cu toate acestea, așa cum se întâmpla și acum peste un secol, grija pentru meșteșug, precizia în lucru și atenția la detalii rămân prioritățile Fameg.

În 2013, trecând printr-un proces de reîmprospătare a imaginii, producătorul polonez a decis să continue să construiască bazându-se pe realizările din trecut, dar și combinându-le cu soluții moderne. Designul atemporal și universal al mobilierului Fameg se potrivește încă atât în interioarele clasice, cât și în cele moderne.

Ce presupune procesul de producție

Lemnul pe care îl folosesc în producție este de cea mai înaltă calitate. Cel mai potrivit lemn pentru procesul de producție a elementelor curbate este cel de fag. De asemenea, Fameg utilizează lemn de stejar și frasin selectat în producția de scaune și mese.

În spațiul de producție, echipa Fameg este dedicată creării de colecții unice, care fac deosebite interioarele utilizate, de generații.

Produsele Fameg pot fi găsite in portofoliul Trend Furniture, furnizor cu o tradiție locală de peste 20 de ani.

(Visited 259 times, 1 visits today)