Viitorul este verde. Indiferent de domeniul de activitate, companiile fac pași clari spre sustenabilitate, astfel încât să se alinieze nu doar cu direcția conturată de autorități, ci și cu cerințele și așteptările consumatorilor, iar statisticile dovedesc deja acest lucru.

Iată doar câteva cifre centralizate de theroundup.org, la nivel mondial, care indică direcția înspre care ne îndreptăm cu toții:

  • Produsele sustenabile au o cotă de piață de 17% și o cotă de creștere de 32%;
  • 78% dintre consumatori consideră că sustenabilitatea este importantă;
  • 55% dintre consumatori sunt dispuși să plătească mai mult pentru mărcile ecologice;
  • 84% dintre clienți spun că practicile proaste de mediu îi vor înstrăina de un anumit brand sau companie.

În acest context, o industrie atât de puternică precum cea a producției de mobilier nu putea face excepție. Branduri renumite precum S·CAB sau NCP au deja linii de produse sustenabile.

S·CAB, de exemplu, a luat măsuri în acest sens pornind de la procesul de producție, la lansarea unei colecții dedicate, pentru un catalog de produse din ce în ce mai verde, iar întregul traseu este descris în acest grafic realizat de echipa lor din dorința de a explica ce înseamnă „GO GREEN” pentru S·CAB.

Așadar, colecția GO GREEN este realizată din plastic regenerat certificat (Post Consumer Industrial Plastic, sau PCR) obținut din procesarea și regenerarea produselor scoase din uz (sticle de plastic sau ambalaje alimentare), deșeuri derivate din reciclare și deșeuri industriale (reziduuri de producție).

Plasticul este certificat ca fiind reciclat și obținut datorită utilizării energiei generate din surse regenerabile, astfel încât produsul va avea o valoare calitativă și etică superioară. În acest mod, plasticul nou nu este introdus în mediul înconjurător și, în același timp, sunt recuperate deșeurile potențial poluante.

Descoperă mobilierul sustenabil S·CAB

NCP este un alt producător de mobilier sustenabil, brand care are o poveste interesantă, construită în jurul reciclării materialelor plastice. Compania este situată pe Hemnesberget, pe coasta Helgeland, aproape de Cercul Arctic și furnizează mobilier durabil din materiale plastice reciclate prin inovație și design.

Ce fac mai exact? Reutilizează plasticul și oțelul din industria locală pentru a produce produsele în aceeași zonă. Biroul și producția sunt situate în nordul Norvegiei, unde proiectează și fabrică produse durabile. Încep prin a colecta deșeuri de plastic de la companii agricole locale, ulterior oferindu-le un nou scop: piese de mobilier. NCP produce mobilier pentru mediile publice cum ar fi școli, hoteluri, restaurante și companii.

De la deșeuri de plastic, la scaune de design

Corzile și plasele reciclate pot deveni scaune de design, asta consideră cei de la NCP. Deșeurile de plastic din industria de acvacultură de la nivel local din Helgeland sunt curățate, ganulate și reformate pentru a deveni un mobilier de design nou-nouț. Călătoria de la ocean, la producție nu este lungă.

Deoarece lucrează cu deșeuri de plastic, cum ar fi frânghii, plase și alte deșeuri de plastic din industria de acvacultură, NCP oferă o gamă de culori limitată, dar totuși interesantă. Un amestec de culori verde, albastru și galben, din care au rezultat produse în 8 culori diferite cu numele „Ocean”.

În contextul noilor tendințe, Trend Furniture a decis să includă în planurile sale de dezvoltare soluții și produse care vin din această zonă a mobilierului sustenabil.

„Estimările privind dezvoltarea Trend Furniture se bazează pe abordarea proiectelor prin intermediul unor soluții și produse complet noi pe care vrem să le introducem pe piața locală, care provin din zona de Sustenability, Green Products, Recycled Materials, Eco Materials, Carbon Footprint Reduction. Ne dorim ca până la finalul anului, să devenim furnizorul din România cu cea mai variată gamă de produse profesionale de mobilare din zona Green Products, Recycled&Sustenability”, a declarat Vlad Florea, CEO Trend Furniture.

Despre Trend Furniture

Trend Furniture este un furnizor de soluții de amenajări interioare, specializat în amenajări HoReCa care are în centrul său o zonă de producție mobilier de circa 600 metri pătrați, situată în comuna Gilău din județul Cluj. Este o companie 100% românească, prezentă pe piață încă din 2003, cu o echipă de circa 50 de angajați, formată din consultanți specializați, designeri, proiectanți și ingineri de producție, echipă care creează concepte personalizate ce generează o experiență unică pentru clientul final-consumatorul.  Datorită plajei ample de specialiști, Trend Furniture este un furnizor complet, care oferă consiliere personalizată, producție custom in-house, o varietate mare de produse precum și servicii de design, proiectare, montaj și mentenanță.

Putem spune că Trend Furniture oferă soluții de la A la Z clienților săi, având   o abordare 360 grade a proiectelor. Echipa Trend Furniture are experiență internațională. În fiecare an, circa o treime dintre proiectele realizate sunt în străinătate, în țări precum Olanda, Belgia și Luxemburg.

Printre clienții din portofoliul său local se numără companii precum Bergenbier, Teleferic Grand Hotel, Ana Pan, Rompetrol, Ramada, Hotel Alpin Poiana Brașov, Hotel Internațional Iași sau Marty Restaurants.

(Visited 513 times, 1 visits today)