Atunci când alegi mobilier pentru terasa localului tău, este important să analizezi în profunzime avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni. Fiecare material aduce cu sine caracteristici distincte care pot influența durabilitatea, aspectul și experiența generală.

Iată câteva aspecte pe care să le iei în calcul atunci când ești în situația de a alege între mobilier de terasă realizat din plastic și cel din lemn.

Mobilierul din plastic. Plusuri și minusuri

Mobilierul realizat din plastic este, cu siguranță, o opțiune viabilă pentru amenajarea teraselor, însă sunt câteva aspecte de care să ții cont pentru a fi sigur că iei decizia corectă.

Avantaje:

 1. Rezistența la intemperii: Mobilierul de plastic se bucură de rezistență remarcabilă la schimbările de vreme, făcându-l potrivit pentru utilizare în orice condiții meteorologice.
 2. Ușor de curățat: Simplu de întreținut, mobilierul de plastic poate fi curățat cu ușurință cu apă și săpun, necesitând puțin efort pentru menținerea aspectului proaspăt.
 3. Diversitate estetică: O gamă variată de culori și stiluri este disponibilă, permițându-ți să personalizezi spațiul în funcție de preferințele tale.

Dezavantaje:

 1. Aspectul plasticios: Pentru unii, aspectul plasticului poate părea mai ieftin în comparație cu alte materiale, reducând estetica globală a spațiului.
 2. Sensibilitate la temperaturi extrem de ridicate sau joase: La temperaturi extreme, plasticul poate deveni fragil sau poate deforma, deși amestecurile de rășini și aditivii folosiți pentru mobilierul recomandat traficului intens aproape că anulează acest efect.

Principalele motive care te pot determina să alegi mobilierul de plastic:

 • Bugetul limitat: Plasticul este o soluție accesibilă.
 • Ușurința întreținerii: Pentru cei care doresc o opțiune cu întreținere minimă, mobilierul din plastic este soluția potrivită.

Mobilierul de lemn pentru exterior. Avantaje și dezavantaje

Mobilierul din lemn vine, pe de altă parte, cu alte plusuri și minusuri, însă acesta oferă un farmec aparte teraselor, creează o atmosferă relaxată și caldă.

Avantaje:

 1. Estetica naturală: Lemnul aduce un farmec natural și cald, conferind spațiului tău un aspect rustic sau elegant în funcție de esența aleasă.
 2. Durabilitatea: Anumite esențe de lemn, precum teak-ul, sunt renumite pentru rezistența lor la intemperii și durabilitatea în timp.
 3. Adaptabilitatea în design: Lemnul poate fi ușor prelucrat și modelat, facilitând crearea de designuri unice și personalizate.
 4. Caracterul ecologic: Lemnul este reciclabil și biodegradabil, aducând un element eco-friendly în amenajarea spațiului.

Dezavantaje:

 1. Necesită întreținere: Mobilierul de lemn necesită întreținere regulată, inclusiv vopsire, lăcuire sau aplicarea de uleiuri pentru a păstra aspectul inițial.
 2. Cost mai ridicat: În general, mobilierul de lemn poate fi mai costisitor, în special dacă optezi pentru esențe prețioase.
 3. Vulnerabilitate la dăunători: Lemnul poate fi susceptibil la atacurile de dăunători și putrezire în absența întreținerii corespunzătoare.

Iată în ce situații, alegerea mobilierului din lemn pentru terasă este evidentă:

 • Prioritizarea esteticii: Pentru cei care apreciază aspectul natural și cald al lemnului.
 • Investiție pe termen lung: Pentru cei dispuși să investească într-o soluție de durată cu întreținere adecvată.

În concluzie,alegerea între mobilierul de plastic și cel de lemn pentru exterior depinde în mare măsură de preferințele tale personale, buget și nivelul de întreținere pe care ești dispus să-l acorzi. Indiferent de opțiunea aleasă, un mobilier potrivit poate transforma complet experiența ta și a oaspeților tăi în aer liber, aducând un plus de confort și stil.

(Visited 101 times, 1 visits today)