„Lento Cafe Bistro este mai mult decât o locație, este extensia personalității noastre. Încă din 2005, atunci când ne-am început activitatea în HoReCa, ne-am dorit un loc în care să ne bem cafeaua de dimineață și să ne bucurăm de un prânz la superlativ. Ne-am lăsat inspirați de cafenele și localuri din Viena și Roma, acolo unde oamenii știu să se relaxeze cu adevărat atunci când ies în oraș.”, ne-a mărturisit Sorin Feher, proprietarul Lento Cafe Bistro din Arad. 

Această investiție nu a fost prima realizată de ei în domeniul HoReCa. 

„Primul nostru business lansat a fost în domeniul fast food-ului în 2005, iar mai apoi, în 2010, am deschis Crispy House, un brand pe care l-am crescut exponențial, de la an la an și care în prezent este unul dintre cele mai iubite localuri cu mâncare rapidă din Arad. Totodată, în 2014 am deschis Roll N Roast în Arad și ulterior și în Timișoara.”

Proiectul Lento Cafe și l-au dorit să fie unul extrem de elegant, dar în același timp, să inspire entuziasm. 

„Când am creat conceptul Lento, am ales stilul Art-Deco, un mixt între clasic și modern cu elemente reintrepretate ca și dimensiuni și forme. Aici găsim un mobilier elegant, confortabil, iar corpurile de iluminat moderne și redimensionate, precum o metaforă a unor raze de soare circulare. Paleta de culori este una îndrăzneață cu mult contrast și culori de accent, predominant fiind turqoise-ul. Practic, un concept unic, care inspiră entuziasm și eleganță.”

Din cauza multiplelor elemente de noutate în amenajarea interioară, implementarea a necesitat timp și multă implicare. 

 „Atunci când știi foarte clar unde vrei să ajungi, iar planul este unul foarte bine pus la punct, nu este foarte dificil să găsești echipa care să transpună în realitate proiectul. Mai degrabă, dificultatea a constat în termenul de implementare, deoarece orice idee nouă necesită timp mai îndelungat pentru execuție. Iar designul Lento a însemnat multe elemente de noutate în amenajarea interioară.    Cele mai spectaculoase și provocatoare elemente de design pentru furnizorii noștri au reprezentat corpurile de iluminat. Fiind o idee nouă, în premieră la acel moment în România, nu am găsit un furnizor care să le comercializeze ca atare, iar astfel a fost nevoie să găsim un furnizor care să le realizeze de la zero.”

Realizarea amenajării nu a fost lipsită de provocări. 

„Identificarea furnizorilor pentru elementele atipice prevăzute în proiect a fost principala provocare cu care ne-am confruntat. Cum vă spuneam, designul a fostul unul extrem de îndrăzneț și nu am reușit să găsim furnizori în România pentru acele elemente. Astfel a trebuit să ne îndreptăm atenția spre țări precum Austria, Germania sau Italia pentru a comanda ceea ce am avut nevoie. Însă, prin profesionalisnul fiecărui partener al nostru, le-am depășit cu ușurință chiar dacă termenele de livrare au fost mai îndelungate.”

Printre furnizorii care s-au implicat în această amenajare s-a numărat și compania de amenajări HoReCa, Trend Furniture.

Trend Furniture este pentru noi un partener de cursă lungă. Am identificat în gama de produse comercializate de către aceștia exact acele scaune și piese de mobilier de cafenea speciale și deosebite care completează perfect conceptul Lento. Ne-au transmis foarte multă încredere și operativitate în preluarea comenzilor noastre. Tocmai de aceea, am recomandat în mai multe rânduri Trend Furniture. În locațiile noastre ajung foarte mulți oameni de afaceri sau investitori care văd ceea ce noi am realizat și ne întreabă de furnizorii cu care lucrăm, iar noi îi recomandăm cu mult drag.”

După munca și implicarea depusă, rezultatul a fost unul spectaculos, inovator și peste așteptările create de proiect, care a poziționat Lento Cafe pe piața HoReCa din Arad drept „o locație exclusivistă, modernă, perfectă pentru un prânz în familie, o seara în oraș cu prietenii sau o întâlnire de afaceri. Practic, un loc în care te simți mândru și savurezi fiecare clipă.”

Iar reacțiile clienților nu au întârziat să apară: „Au fost impresionați. Vedem mereu clienți care revin, nu doar pentru specialitățile deosebite de cafea pe care le servim sau deliciile culinare, ci și pentru ambientul locației. Iar mărturie stau numeroasele poze făcute de clienți și apoi postate pe conturi de Facebook și Instagram.”

Planurile lor nu se opresc aici: 

„Până în prezent am deschis 3 locații Lento iar în viitor ne axăm pe autodepășire. Suntem cei mai mari critici ai noștri de aceea, fiecare zi este o provocare de a oferi o experiență mai nouă și mai bună clienților noștri. Zi de zi lucrăm să aducem plus valoare produselor și serviciilor noastre, iar acesta este cel mai important obiectiv al nostru.”

Despre Trend Furniture

Trend Furniture este un furnizor de soluții de amenajări interioare, specializat în amenajări HoReCa. Este o companie 100% românească, prezentă pe piață de 18 ani, cu o echipă formată din consultanți specializați, designeri, proiectanți și ingineri de producție, echipă care creează concepte personalizate ce generează o experiență unică pentru clientul final-consumatorul. Datorită plajei ample de specialiști, Trend Furniture este un furnizor complet, care oferă consiliere personalizată, producție custom in-house, o varietate mare de produse precum și servicii de design, proiectare, montaj și mentenanță. Putem spune că Trend Furniture oferă soluții de la A la Z clienților săi, având   o abordare 360 grade a proiectelor. Echipa Trend Furniture are experiență internațională. În fiecare an, circa o treime dintre proiectele realizate sunt în străinătate, în țări precum Olanda, Belgia și Luxemburg. 

(Visited 406 times, 1 visits today)