Recent, industria hotelieră a întâmpinat unul dintre cele mai dificile obstacole, lipsa oaspeților, care sunt cei ce trebuie să se bucure de serviciile și confortul pus la dispoziție de fiecare hotel în parte.

Cu toate acestea, deși pare dificil, acest moment poate fi o bună oportunitate pentru proprietarii de hoteluri și pensiuni pentru a-și demara proiectele de investiție. Fie că se continuă un proces deja început, fie că se planifică acum, este cert că proiectele pot fi implementate mai repede:  furnizorii pot avea timpi de livrare mai scurți din cauza reducerii comenzilor, iar prețurile pot fi ușor negociate – adaptate la conextul actual al pieței.

În acest sens, având în spate experiența noastră pentru realizarea de proiecte complete – de la design la execuție, și complexe de amenajare pentru spațiile publice din industria HoReCa, vă prezentăm în continuare câteva camere de hotel realizate.

3 stiluri de amenajare ale camerelor de hotel

1. Stilul modern-contemporan – Pergola Boutique Hotel

Scopul principal în acest proiect a fost acela de a transforma ideea unei camere clasice de hotel într-o locuință temporară. Credem că am reușit acest lucru creând acest ambient modern, actual și sofisticat, potrivit pentru un public țintă cu o nevoie de confort la un standard ridicat. 

Verdele-smarald al canapelei din living, mocheta galben-muștar sau corpurile de iluminat aurii ne-au ajutat să creăm un spațiu pretențions dar echilibrat, unic. În plus, tehnologia integrată în amenajarea Pergola Boutique Hotel și facilitățile de care se bucură oaspeții, completează experiența de neuitat a acestora, ceea ce își doreste evident fiecare antreprenor din industia hotelieră.

camera hotel boutique

Mobilierul realizat și furnizat de Trend Furniture atât în camere cât și în restaurant, oferă un sentiment de lux și reflectă designul elegant, curat al hotelului. 

Schema cromatică generală din camere este una neutră, compusă din tonuri de gri și bej cu accente de culoare ce revigorează atmosfera și scot în același timp în evidență mobilierul de hotel– realizat din lemn natur și MDF alb.

2. Stilul rustic reinterpretat – Grand Hotel Teleferic

Una dintre cele mai renumite locații din Poiana Brașov, Grand Hotel Teleferic este dovada că farmecul unei stațiuni montane poate fi exprimat cu chip pur românesc.

mobilier restaurant
Grand Lobby Café este vizibilă chiar de la intrarea în hotel, fiind situată lângă recepție. Decorul său îmbie prin canapele confortabile, șemineu, pereți în stil rustic și muzică ambientală. Grand Lobby Café aduce oaspeților o atmosferă relaxantă, fiind un loc perfect pentru socializare.

Pornind de la ideea de intimitate și lipsa grijilor, și având ca material de lucru de bază, lemnul masiv, la fel ca și în spațiile comune ale hotelului, în camere s-a creat o atmosfera rafinată, relaxantă, de căldură.

Albul camerelor oferă spațialitate, lemnul masiv aduce un sentiment de liniște, tihnă și te îmbie la o vacanță lipsită de griji, iar textilele în culori pământii susțin toată această atmosferă de odihnă într-o manieră elegantă. Deși camerele au un mobilier minim necesar, nevoia oaspeților pentru confort și funcționalitate este pe deplin acoperită. 

Așadar, o dovadă că stilul rustic, reinterpretat, poate fi o variantă pentru mobilierul și amenajarea proiectelor HoReCa.

Designerii din echipa noastră au reușit în acest proiect să integreze perfect simboluri tradiționale românești și să creeze un spațiu plin de farmec, tipic unei stațiuni montante de standarde internaționale.

3. Stilul ecletic – Opus Villa 

Rămânem tot într-o zonă alpină, însă de această dată pe Valea Prahovei, unde găsiți Opus Villa, o locație de tip small-luxury, diferită de conceptul clasic hotelier. Un proiect de care suntem, din nou, extrem de mândri.

Cu toate că acest proiect a fost inaugurat în urmă cu 5 ani, continuă să își păstreze unicitate tocmai prin prisma stilului eclectic ales pentru amenajare ca direcție generală. 

Caracteristicile acestui stil se observă cel mai ușor în spațiile comune ale hotelului: restaurant, lobby sau bibliotecă, unde de altfel, designerii Trend Furniture au reusit să creeze un ambient ce atrage atenția.

Mixul dintre piesele de mobilier, culori și materiale este ca un răspuns la declarația clientului nostru: aceea că „Opus Villa înseamnă rafinament, eleganță, lux și îndrăzneală”.  Mai multe despre aceste zone pot fi vazute aici.

Revenind la camerele de la Opus Villa, acestea păstrează aceeași cromatică și linie conceptuală. Mai mult, mobilierul din camere a fost realizat în acord cu tradiția și istoria zonei. Datorită formei atipice, fiecare cameră a fost gândită în detaliu: de la paturi cu tăblii personalizate, fotolii sau canapele și masuțe pentru zona de relaxare/socializare, la un mobilier esential pentru oaspeți în timpul șederii lor la vilă. 

Fiind o locație dintr-o statiune montană, pentru iubitorii de natură, lemnul în toate formele lui și textilele moi, plăcute la atingere, sunt elementele principale ale amenajării. De aceea și atmosfera caldă, primitoare din camere. 

Descoperiți și alte proiecte realizate de echipa Trend Furniture aici.

0