4 idei pentru a prelungi perioada de folosire a terasei
În sezonul estival, terasa este, cu siguranță, spațiul cel mai folosit al locației tale și cel care îți aduce cea mai mare parte din profit, însă sunt câteva modalități prin care te poți asigura că clienții tăi vor continua să aleagă această zonă și în lunile care urmează, iar afacerea ta va continua să aibă încasări substanțiale.
Confortul clienților depinde în cea mai mare parte de confortul termic. Partea bună este că există câteva soluții prin care te poți asigura că terasa rămâne caldă și îmbietoare, chiar și atunci când frigul nu mai are cale de întoarcere.
Așadar, cum încălzești terasa astfel încât să atragi clienții spre restaurantul tău și să le oferi o experiență plăcută?
Fie că ai o terasă acoperită sau nu, aceste soluții te vor ajuta să creezi o atmosferă primitoare și confortabilă.
1. Acoperă scaunele cu perne și oferă pături
Scaunele fără perne sunt alegerea multor restaurante pentru că sunt mai ușor de întreținut și gestionat, în special atunci când plouă. Însă, în sezonul rece pernele oferă un plus de căldură, de aceea îți recomandăm să le folosești. Dacă ai perne pe scaunele din interiorul restaurantului și dimensiunea este potrivită, le poți muta pe scaunele de pe terasă. Mobilierul se răcește repede în exterior, așa că pernele vor fi apreciate de clienți, nu doar pentru confortul termic, ci și pentru comoditate.
De asemenea, poți oferi pături cu care clienții își pot acoperi umerii sau picioarele în serile mai reci, așa încât frigul să nu fie motivul pentru care își scurtează cina cu prietenii sau familia.
2. Folosește încălzitoare de terasă
Atunci când pernele și păturile nu sunt suficiente pentru a oferi confort termic clienților, încălzitoarele de terasă sunt o soluție excelentă.
Deși o terasă poate fi încălzită cu ajutorul unui șemineu sau încălzitoare pe bază de combustibil și gaz, noi îți recomandăm încălzitoarele electrice. Sunt silențioase, ușor de folosit, eficiente și sigure. Încălzitoarele de terasă electrice încălzesc rapid suprafețele din jurul lor și mențin o temperatură constantă.
Spre deosebire de cele pe bază de combustibil, gaz sau lemn, nu necesită întreținere specială și poți controla intensitatea căldurii degajate.
Atunci când alegi un încălzitor de terasă potrivit pentru restaurantul tău, e important să ții cont de câteva criterii, cum ar fi suprafața de încălzit, mobilitatea încălzitorului, siguranța și design-ul.
Încălzitoarele electrice au capacitate de încălzire și arii de încălzire diferite. Cunoașterea suprafeței terasei tale te va ajuta să decizi numărul de încălzitoare necesar și modelul potrivit, așa încât să acoperi tot spațiul pe care îți propui să-l încălzești.
De asemenea, în funcție de planul terasei tale, vei alege și tipul de montare al încălzitoarelor. Există încălzitoare electrice suspendate, de perete sau independente, adică așezate pe podea. Acest lucru îl poți decide și ținând cont de mobilitatea pe care dorești să o aibă un încălzitor. Dacă preferi flexibilitatea, atunci un încălzitor independent va fi mai potrivit, pentru că îl poți muta oriunde pe terasă. Dacă, în schimb, dorești să eviți prezența cablurilor pe podeaua terasei, atunci încălzitoarele suspendate sau de perete sunt mai binevenite.
Încălzitoarele electrice pot fi pornite și oprite foarte ușor, de obicei, cu ajutorul unei telecomenzi. Astfel, dacă într-o seară terasa nu este aglomerată, poți opri o parte din încălzitoare, eficientizând astfel consumul.
Unele încălzitoare sunt rezistente la apă și umezeală și pot fi atașate unei umbrele exterioare, fiind perfecte pentru zilele ploioase.
Un aspect important de care să ții cont în procesul de selecție a încălzitorului electric este siguranța acestuia. Fie că este vorba despre stabilitatea încălzitorului, modalitatea de oprire și pornire sau protecția la atingere, e important ca încălzitorul de terasă să poată fi folosit și gestionat în condiții de siguranță, cu riscuri cât mai mici de răsturnare sau aprindere. E bine de știut că încălzitoarele de terasă electrice nu produc mirosuri neplăcute, nu emană substanțe chimice sau fum și sunt prietenoase cu mediul.
În plus, încălzitoarele de terasă electrice au un aspect modern și se pot încadra cu succes în design-ul oricărei terase. Fie că dorești un încălzitor îndrăzneț, cum ar fi modelul Oasi sau unul mai subtil, cum este Bruges, există diverse modele ce vor completa în mod grațios decorul terasei tale.
3. Instalează paravane anti-vânt
În cazul în care terasa este descoperită, paravanele anti-vânt sunt o metodă eficientă de a bloca aerul rece. Cele cu o structură pliabilă sau culisată sunt ușor de gestionat. Pot fi montate și depozitate în funcție de necesitate și condițiile meteo. Dimensiunea paravanelor și tipul materialului vor depinde de mărimea și design-ul terasei.
În plus, paravanele pot fi o cale prin care să oferi mai multă intimitate terasei și clienților. Delimitând spațiul dintre mese, creezi mici oaze de liniște și confort și în același timp facilitezi respectarea distanțării sociale.
Așadar, paravanele anti-vânt pot fi o soluție practică și economică amenajării terasei exterioare, protejate de frigul toamnei târzii.
4. Căldura vine din interior
Ca lucrurile să fie într-o armonie completă, în plus la toate cele de mai sus, poți oferi clienților tăi un ceai sau o ciocolată caldă. Fie că e din partea casei sau se regăsește în meniul special creat pentru această perioadă, confortul unei băuturi calde într-o zi friguroasă este ceva special. Vei oferi clienților tăi o stare de mulțumire, tihnă și încântare – adică Hygge într-o ceașcă de ceai.
Toate aceste soluții te pot ajuta să prelungești perioada de folosire a terasei exterioare. Fie că alegi să implementezi una sau toate ideile de mai sus, sperăm să te ajute să îți treacă pragul cât mai mulți clienți, iar terasa ta să le ofere confortul necesar pentru a mai reveni într-o ambianță caldă și primitoare.