Petele de apa, zgarieturile, urmele de lovituri si alte pete de produse cosmetice de pe masa din lemn, pot insemna ca este timpul sa-i refinisezi acesteia suprafata pentru a mentine aspectul sau. Desi ar putea parea a fi un proces complicat, sa refinisezi o masuta din lemn nu este deloc dificil.

In functie de cat de elaborata este masa, aceasta poate fi refinisata intr-o singura dupa-amiaza sau proiectul poate dura un week-end intreg pentru a-l finaliza.

Dificultate: Moderat

Instructiuni:

Vei avea nevoie de:

  • scule electrice de mana pentru slefuit
  • hartie de smerghel de 80, 120 si 300
  • carpe moi
  • diluant
  • lacuri
  • pensule pentru lemn
  • poliuretan

1. Indeparteaza vechiul finisaj. Acest lucru poate fi realizat prin slefuirea intregii suprafete a mesei. Utilizeaza scule electrice de slefuit pe toate suprafetele plane. Tine o bucata de smirghel in mana pentru a elimina finisajul existent din cele mai greu accesibile zone. Incepe cu hartie de smirghel de 80, iar apoi trebuie sa ajungi la o granulatie a smirghelului de 300 pentru o suprafata neteda in toate zonele.

2. Sterge intreaga masa de bar cu o carpa moale pentru a elimina praful de pe suprafata mesei, lasat in urma procesului de slefuire.

3. Sterge masa din nou cu o carpa moale, care este umezita cu diluant. Acest lucru va elimina orice urma de praf care ramane pe masa de bar, care poate strica noul finisaj. Se lasa sa se usuce masa.

4. Aplica lacul ales de tine pe masa, folosind o pensula

5. Sterge masa cu o carpa curata pentru a indeparta orice exces de lac. Se lasa sa se usuce lacul. Aceasta poate dura oriunde de la o ora la cateva ore, in functie de temperatura si umiditate.

6. Aplica poliuretan folosind pensula. Lasa poliuretanul sa se usuce si slefuieste usor suprafata cu un smirghel, cu o granulatie de 300, pentru a elimina orice bule deja formate.

7. Aplica un al doilea strat de poliuretan. Lasa sa se usuce si repeta procesul de slefuire. In cazul in care sunt dorite a fi aplicate mai multe straturi de poliuretan, se continua procesul pentru fiecare strat.

 

0