Odată cu ridicarea restrictiilor, piata evenimentelor de business incepe sa isi revina, iar dorinta oamenilor de a participa la astfel de intalniri este foarte mare. Suntem, asadar, cu totii martorii unei revitalizari a acestei arii de activitate, astfel incat este nevoie sa iti reamintesti toate aspectele de care trebuie sa tii cont pentru a putea amenaja eficient o sala de conferinte si evenimente.

Salile de conferinte si evenimente business sunt un element foarte important si necesar in cadrul oricarui hotel sau in cadrul cladirilor de birouri. Aceasta tendinta a determinat atat aparitia multiplelor piese de mobilier si accesorii dedicate acestor spatii, cat si dezvoltarea diferitelor modalitati de configurare a mobilierului in interiorul lor.

Un eveniment centrat pe un numar ridicat de participanti pune intotdeauna problema unui spatiu adecvat. Pentru ca organizarea evenimentelor corporate sa fie un succes, trebuie sa ne gandim la anumite aspecte legate de amenajarea salii de evenimente, si anume:

  • Cum cream un spatiu propice discutiilor, intalnirilor de afaceri sau trainingurilor?
  • Putem asigura un confort sporit, functionalitate, dar si un cadru elegant?
  • Care ar fi cele mai bune metode de dispunere a pieselor de mobilier?
  • Cum alegem elementele de mobilier potrivite?

In cele ce urmeaza vom raspunde impreuna la toate aceste intrebari, dorind sa iti propunem o scurta exemplificare a modalitatilor in care se poate amenaja o sala, dar si sa iti oferim cateva sfaturi practice cu privire la alegerea mobilierului ideal pentru aceasta.

1. Aspectul salii de conferinte

Primul punct important de care trebuie sa tinem seama atunci cand organizam un eveniment business este aspectul general al salii de conferinte. Stilul in care este conturata sala spune multe despre felul in care doresti sa fie perceputa amenajarea – cromatica, materialele alese, chiar si forma scaunelor pot influenta reusita unei intalnii de afaceri sau a unui seminar.

Un design simplu si elegant va fi intotdeauna de preferat in detrimentul unui layout incarcat. Lumina naturala este indicata pentru a crea o atmosfera primitoare, iar, in cazul utilizarii video-proiectoarelor, pot fi folosite jaluzelele orizontale.

Confortul participantilor trebuie sa fie prioritar, iar alegerea unui cadru suficient de spatios, cu un sistem eficient si discret de ventilatie, reprezinta unul din principalele aspecte.

2. Numarul de locuri disponibil

Al doilea punct urmarit se refera la numarul de locuri pe care dorim sa-l alocam salii sau salilor respective. O sala mare de peste 100 locuri poate sa difere atat ca modalitate de dispunere, cat si ca tip de mobilier atribuit, fata de o sala mica.

Printre cele mai elegante si practice metode de configurare a mobilierului intr-o sala de evenimente business se afla urmatoarele:

  • Tip teatru: aceasta configuratie o simuleaza pe cea a salilor de teatru, in care participantii sunt asezati cu fata catre speaker in mai multe randuri drepte sau semi-circulare. Este configuratia ideala pentru prezentari cu mai multi speakeri sau evenimente care includ prezentari video, fiind metoda optima pentru un numar mare de participanti – pana la cateva sute.
Hotel-International-Iasi-sala-de-conferinte
Sursa: http://www.trendfurniture.ro/amenajare-sali-conferinta-hotel-international-iasi/
  • Tip sala de clasa: dupa cum ii sugereaza numele, aceasta configuratie presupune o dispunere a meselor si scaunelor similara cu cea intalnita in salile de clasa, participantii fiind asezati la mese in grupuri restranse de persoane cu fata catre speaker. Capacitatea unei astfel de sali poate varia, fiind posibila si in cazul grupurilor mari de participanti, cat si in cazul grupurilor restranse. Este o metoda foarte buna pentru traininguri si, in general, pentru evenimente cu scop educativ.
Hotel-International-Iasi-sala-de-conferinte-mica
Sursa: http://www.trendfurniture.ro/amenajare-sali-conferinta-hotel-international-iasi/
  • In forma literei „U”: una dintre cele mai des intalnite metode de amenajare a salilor de conferinte, indeosebi cele care cuprind pana la 50 de locuri. Mesele si scaunele sunt asezate in forma literei „U”, scaunele fiind plasate cu fata catre zona centrala. Aceasta maniera de dispunere a mobilierului este ideala pentru training-uri si prezentari de produs. Pozitioneaza persoana care sustine discursul in mijlocul publicului, incurajand participantii sa contribuie cu propriile idei si comentarii la discursul sustinut sau tema abordata.
Sala-de-conferinte-Hotel-Central-Cluj
Sursa: http://www.trendfurniture.ro/amenajare-sala-conferinte-hotel-central-cluj/
  • Tip boardroom – sala de sedinte: de regula in acest caz, capacitatea salii este de pana la 30 de participanti, mesele si scaunele fiind asezate in forma dreptunghiulara sau ovala. Este dispunerea ideala pentru prezentari in cadrul unei companii sau focus-grupuri.
Hotel-Hampton-by-Hilton-Cluj-Napoca-sala-de-conferinte
Sursa: www.trendfurniture.ro/amenajare-sala-conferinte-hotel-hampton-by-hilton
  • Tip banchet / cabaret: aceasta modalitate de dispunere este utilizata in special in cazul in care participantii servesc masa in cadrul evenimentului. Se folosesc mese rotunde evenimente, fiind dispuse intr-o maniera aparent aleatorie, iar scaunele sunt asezate in jurul acestora. In functie de scopul evenimentului, numarul de locuri alocat fiecarei mese poate sa difere, in general cuprinzand de la 6 pana la 10 locuri.
Sala de conferinte in stil banchet
Sursa: www.embassysuites3.hilton.com

Pentru o mai buna reprezentare, va prezentam mai jos si o serie de configuratii realizate de specialistii TRENDfurniture.

amenajare sala de conferinta tip teatru
Sala pentru 42 locuri – tip teatru
amenajare sala de conferinta tip sala de clasa
Sala pentru 30 locuri – tip sala de clasa
amenajare sala de conferinta in forma literei "U"
Sala pentru 30 locuri – in forma literei „U”
amenajare sala de conferinta tip boardroom
Sala pentru 27 locuri – sala tip boardroom

3. Mobilierul potrivit pentru sala de conferinte sau evenimente

Al treilea aspect, si din punctul nostru de vedere cel mai insemnat, este alegerea mobilierului potrivit pentru spatiul in care se organizeaza evenimentele. Importanta acestuia izvoraste din nevoia duala de a oferi participantilor un confort sporit, dar si a putea utiliza timp indelungat piesele de mobilier alese.

In cazul in care sala gazduieste atat intalniri de afaceri, cat si sesiuni de training sau alte evenimente educative, recomandam utilizarea mobilierului cu greutate redusa, pentru a facilita reconfigurarea spatiului. Puteti alege scaune suprapozabile si mese pliante, create din materiale rezistente la trafic intens.

Daca scopul salii ramane neschimbat, puteti utiliza mobilierul care reflecta cel mai bine imaginea companiei dvs., precum clasicele scaune din lemn masiv acoperite cu tapiterie, care denota eleganta si sobrietate, scaune ergonomice sau mobilier modern din materiale durabile precum policarbonatul sau tehnopolimerul – acestea infatisand latura flexibila, inovativa si deschisa la noi oportunitati a societatii dvs.

Un exemplu de sala de conferinte moderna cu care ne mandrim este sala aflata in Hotelul Hampton by Hilton din Cluj-Napoca:

Hotel-Hampton-by-Hilton---Cluj-Napoca---sala-de-conferinte
Sursa: www.trendfurniture.ro/amenajare-sala-conferinte-hotel-hampton-by-hilton

4. Accesorii scaune

In cazul salilor de evenimente de tip teatru, sala de clasa sau chiar si cele in forma literei „U”, pentru a pastra un aspect organizat, placut din punct de vedere vizual si pentru a evita dezordinea, recomandam folosirea conectorilor pentru scaune.  Iata mai jos cum arata conectorii speciali pentru scaunele Alice, o gama de mobilier modern pentru sali de evenimente si conferinte.

CONECTORI SCAUNE ALICE

Conectori pentru scaunele de conferinta Alice
Scaune Alice fixate cu conectori
Conectori scaune Alice - detaliu sistem de prindere
Conector – detaliu sistem de prindere

Acest sistem simplu si practic asigura stabilitatea scaunelor si faciliteaza dispunerea lor in cadrul salii de evenimente. Sunt creati din otel si pot fi utilizati impreuna cu scaunele Alice fara brate, Alice cu brate si Alice de bar. Recomandam aceste modele de scaune si conectorii aferenti pentru spatiile moderne dedicate organizarii de evenimente si conferinte.

Asa cum vedeti, organizarea unei sali de conferinte in vederea desfasurarii unui eveniment business de succes trebuie sa tina cont de numeroase detalii si elemente de design. Imbinand functionalitatea cu confortul, si luand in calcul tipul evenimentului, durata acestuia, numarul de participanti si, mai ales, scopul final al evenimentului, se poate crea un spatiu perfect folosind o serie de mijloace moderne ce va stau la dispozitie prin intermediul unor experti in amenajari si firme specializate pe acest domeniu.

In cazul in care ai de gand sa amenajezi o sala de evenimente, o sala de conferinte, o sala de nunti sau chiar o sala de asteptare, intra pe site-ul trendfurniture.ro, gaseste produsele potrivite stilului tau si contacteaza-ne pentru sfaturi si solutii de amenajare a salii.

(Visited 4.172 times, 1 visits today)