Locațiile de tip HoReCa (fie ele hoteluri, restaurante, cafenele, cofetării, terase) care urmăresc succesul, nu mai vând nopți de cazare, mâncare sau servicii. Ele creează experiențe. 

Prima impresie pe care oaspetele și-o construiește în momentul în care caută o locație HoReCa ține strict de imagine, urmată de facilități și servicii.

Cum pot deservi interioarele de tip HoReCa cel mai bine atât locațiile cât și oaspeții?

De mai bine de 17 ani, Trend Furniture explorează întrebarea: cum pot, interioarele de tip HoReCa și mobilierul acestora, deservi cel mai bine, ca un tot unitar, locatarii, utilizatorii și oaspeții acestor locații. Răspunsul la această întrebare l-am oferit de nenumărate ori în proiectele realizate de-a lungul anilor în întreaga țară, iar experiența acumulată în tot acest timp își lasă amprenta în fiecare spațiu amenajat.

În acest articol, plecând de la responsabilitatea unui proiect ”la cheie”, vorbim despre o amenajare extraordinară, zicem noi, un concept ce poate fi o sursă de inspirație pentru designerii și antreprenorii din HoReCa.

Așadar, azi, vă prezentăm Pergola Boutique, un hotel nou, de 4**** din centrul Bucureștiului, mai exact din inima Cotroceniului, un fermecător cartier rezidențial al capitalei.

Pornind de la primul detaliu imaginat și până la ultimul executat, noi, echipa de designeri, proiectanți și creatori de mobilă, împreună cu clientul, am transformat ideile într-o realitate fermecătoare, atragătoare, un concept perfect executat. Iar azi, Pergola Boutique este unul dintre cele mai apreciate hoteluri de acest tip din capitală, având un scor de 9,9 pe Booking.com. 

Descoperirea personalității locului, înțelegerea cerințelor, așteptărilor și nevoilor clientului au făcut parte dintr-un proces de durată însă absolut necesar. Nu ne plac lucrurile banale sau repetitive și încercăm să venim de fiecare dată cu o abordare custom, executată cu drag și respect pentru clienții noștri. Acest lucru se observă și în etapa de mobilare a spațiilor hotelului, unde piese standard au fost îmbinate cu elemente unicat, create în fabrica Trend Furniture

Concept și amenajare Pergola Boutique Hotel de la A la Z

Hotelul este poziționat pe segmentul de high-end/premium astfel că amenajarea este una plină de eleganță. Materialele folosite: lemn masiv (esență tare), furnir de frasin (nuanța sa deschisă se îmbină armonios cu tonurile și culorile alese pentru finisaje), textile plăcute la atingere (catifea, mătase sau lână tratată) sunt și acestea prețioase, de înaltă calitate. 

Schema cromatică generală este una neutră, compusă din tonuri de gri și bej cu accente de culoare. Stilul abordat este cel contemporan-modern, însă pentru a scoate în evidență atmosfera eleganta a încăperilor, au fost inserate piese și elemente de mobilier clasice.

1. Camerele de tip apartament cu living

Livingul apartamentelor, este un spațiu modern de relaxare, primitor și confortabil, în tonuri neutre și elegante. Ambientul este revigorat prin culoarea canapelei – verde smarald și a mochetei galben-auriu, puse excepțional în evidență de combinația de culori ale mobilierului: alb și lemn natur.

Mobilierul minimalist din această cameră nu are doar un rol decorativ – cum este de exemplu placarea unei porțini de perete pentru fixarea televizorului, ci a fost croit strict pe nevoile practice ale celor care aleg să se cazeze în acest hotel: un birou de lucru, o măsuță de cafea discretă și o comodă suspendată pentru depozitare. Perdelele diafane, draperiile grele dar discrete sau corpurile de iluminat fermecătoare sunt elemenente care oferă întregii amenajări un echilibru.

design si productie camera hotel boutique

2. Dormitoarele camerelor

Respectând aceleași principii ale conceptului de amenajare, mobila pentru dormitoare a fost gândită, în primul rând, să se potrivească dimensiunilor camerelor, care nu sunt foarte generoase. Alegerea unui mobilier de hotel în culori deschise: MDF alb și furnir de frasin, ne-au ajutat să obținem un interior aerisit, ce creează sentimentul de spațialitate.

În acest caz, funcționalitatea și ergonomia au fost cuvintele cheie și factorii care au influențat amenajarea.

productie camera hotel

3. Detalii ce scot din anonimat orice amenajare


Calitatea execuției este esențială pentru succesul colaborărilor, tocmai de aceea Trend Furniture se preocupă constant de acest aspect. 

Începând cu procesul de design, unde oamenii de creație au colaborat strâns cu proiectanții pentru a se asigura de posibilitatea realizării mobilierul propus, și până la etapa de execuție, unde un manager de proiect s-a preocupat constant de respectarea standardelor, înțelegem importanța muncii în echipă pentru succesul amenjării.

Cu un focus pe excelență, echipa noastră evoluează cu fiecare proiect în parte. 

Totuși, detaliile sunt cele care în final definesc și diferențiază amenajările noastre.

Mai jos se găsesc câteva detalii de execuție pe care noi le considerăm importante în a fi menționate și care, credem, fac ca acest cochet ambient să iasă din anonimat:

  • În realizarea mobilierului s-a optat pentru lemnul de frasin în culoare naturală. Frasinul are fibra destul de dinamică, iar acest lucru îl face ușor de utilizat într-o amenajare modernă. S-a optat pentru culoarea naturală deschisă a acestuia din dorința de a crea ideea de spațialitate.
  • Prin forma specială a canturilor din lemn masiv am dorit să transmitem că ne plac nu doar provocările ci și munca amplă, complexă și meticuloasă.
  • Fronturile din MDF vopsit sunt și ele, la rândul lor frezate pentru un farmec aparte. Gândim deci, lucrurile în cel mai mic amănunt.
producator mobilier camere hotel

4. Restaurantul și cafeneaua

Linia modernă, contemporană, se regăsește și în amenajarea restaurantului-cafenea, amenajare ce combină practicabilitatea cu o abordare rafinată a designului. 

Plusul de eleganță este obținut prin tapițeriile din catifea ale banchetelor customizate – realizate la comandă, astfel încât să se încadreze perfect dimensiunilor dorite, formei spațiului – și prin accentele metalice aurii ce se regăsesc în picioarele de masă Tiffany, picioarele scaunelor Zebra Pop dar și la obiectele de iluminat. Îmbinarea zonei de canapele cu scaunele tapițate fac ca întreg conceptul să fie orientat către confortul oaspeților dar să își păstreze finețea și armonia. 

Per ansamblu, restaurantul are un aspect elegant, este un spațiu multifuncțional, fiind folosit atât pentru clienții hotelului în timpul șederii, cât și pentru diverse evenimente private sau întâlniri. 

mobilier restaurant cafenea hotel

5. Zona de bar

Lemnul, marmura, metalul, sunt materiale care au trecut testul timpului în ceea ce privește folosirea lor în amenajări cu scopul de a obține stiluri de design sofisticate, unice.

Iată-le folosite și în amenajarea zonei de bar de la Hotel Pergola Boutique, într-o combinație perfect echilibrată și, evident, respectând cerințele întregului concept.

Rezultatul final al acestui proiect, în opinia noastră, este unul frumos şi se datorează cu adevărat muncii în echipă. Este încă o dovadă că produsele din portofoliul Trend Furniture pot fi uşor combinate şi încadrate în designul spațiilor HoReCa pentru a crea ambiente unice, individuale.

productie custom bar restaurant

Dacă doriți să aflați mai multe despre posibilitățile de amenajare ale camerelor dvs. de hotel, aşteptăm să ne contactați.

0