Te simti atras de esteticul unei terase, al unui restaurant, de farmecul dat de design-ul interior sau exterior, de atmosfera care te vrajeste sa ramai acolo?

TrendFurniture iti propune o calatorie virtuala in jurul lumii, pentru a vedea cateva terase spectaculoase, locuri in care parca timpul s-a oprit pentru ca tu sa ramai acolo si sa admiri pitorescul designului si al peisajului.

1. Pagony, Budapesta, Ungaria

Terasa-Pagony-Budapesta

Terasa-Pagony-Budapesta

In afara de meniul excelent si gradina publica ce inconjoara terasa, Pagony atrage localnici si vizitatori prin designul inedit.

Construita pe locul unor foste piscine de mica adancime, terasa este perfecta pentru cupluri, pentru ca micile piscine au devenit astfel excelente separeuri pentru cei ce doresc un pic de intimitate. Mobilierul ales este modern, in linii simple, ceea ce ii da intregului loc un aer lejer, de relaxare si rasfat.

2. Ralph’s Restaurant, Paris, Franta

Ralph’s – Restaurant – Paris

Terasele din Paris sunt celebre pentru stilurile lor deosebite, tematice, colorate si vesele, romantice sau chiar baroce. Pentru aceasta prezentare am ales terasa de la Ralph’s Restaurant (cand spunem Ralph ne gandim la Ralph Lauren si la gradina de vara a magazinului principal din Paris), o terasa ce imbina cele mai moderne elemente de mobilier, cu eleganta si opulenta subtil sugerata a tot ceea ce inseamna Paris.

Mobilierul de fier forjat (cu speteaza scaunelor in forma de inima, pentru a sugera ideea de romantism) este perfect completat de pernele pe fond alb, voluminoase si moi, care invita parizianul relaxat sau turistul interesat de orice este nou sa nu mai vrea sa plece niciodata. Coloanele de marmura cu capete aurite sugereaza luxul si clasa specifica Parisului, iar dalele de piatra adauga o nota de vintage intregului ansamblu.

3. Brickhouse, Hong Kong

Hong-Kong-Brickhouse

Aceasta este ceea ce numim o terasa – concept, pentru ca toate elementele de decor si fiecare piesa de mobilier se incadreaza intr-un tot unitar de efect. Poarta pare a fi cea a unui garaj, iar mesele imita butoaie industriale de metal, cu suprafetele invechite in mod intentionat, pentru a sugera cat mai intens atmosfera foarte calda si foarte industriala pe care a adoptat-o acest restaurant. Mesele, de fapt sunt create din tobe muzicale carora li s-au aplicat diverse efecte pentru a deveni acum adevarate mese. In plus, scaunele inalte, ca de bar, arata si ele destul de invechit, contribuind la atmosfera generala. Cele cateva pete de culoare si de natura sunt strategic plasate sporadic, pentru a intari senzatia generala, in timp ce betonul turnat pe jos si caramida natur aleasa pentru zidul barului fac ca intreg peisajul sa para suprarealist.

4. Orangeriet, Copenhaga, Danemarca

Orangerie

Restaurant-Orangeriet-Copenhaga

 

O cina relaxata cu prietenii si chiar o cina romantica cu persoana iubita se pot desfasura spectaculos la Orangeriet, o terasa ce si-a construit reputatia nu numai pe baza felurilor speciale de mancare si a preparatelor exceptionale, dar si pe baza decorului si a atmosferei. Totul este colorat si confortabil aici, de la podea si pana la pernele de pe fotolii si scaune. In plus, printre mese gasesti portocali in ghiveci, ceea ce contribuie nu numai la numele restaurantului cat si la senzatia de buna dispozitie si exotism pe care o ai cand intri aici. Geamurile mari, oglinzile, luminitele aprinse in noptile de vara contribuie la construirea unei atmosfere intime, dar relaxate, luminoase si pline de viata.

5. Restaurant Aleria, Atena, Grecia

Restaurant – Aleria – Grecia

 

Grecia este o tara spectaculoasa si inclinata spre frumusete si originalitate, mai ales cand vine vorba despre design de interior sau exterior. Terasele de pe plajele Greciei sunt subiectul unui articol aparte si greu de finalizat, asa ca astazi ne vom opri la o terasa din capitala Atena pentru a bea o cafea sau a lua o gustare. Aleria se lauda cu terasa interioara ce rivalizeaza cu o oaza de frumusete si confort. Cel mai mult ne imbie canapelele largi, cu perne moi, intr-o combinatie de rustic si romantic.

Pavajul este colorat, iar mozaicul reprezinta el insusi un punct de atractie, ca sa nu mai vorbim despre mobilierul rustic, simplu, inconjurat de vegetatie luxurianta, gradini verticale, ghivece de flori si lumini discrete.

6. Cecconi’s, Miami Beach, Statele Unite

Cecconi's 2

Cecconis-Miami-Beach

Miami este un loc in care un turist isi poate petrece zile intregi testand diverse preparate si admirand o multitudine de terase, baruri si restaurante, dar pentru aceasta lista am ales terasa de vara a restaurantului Cecconi, pentru ca are cel putin un element ce o deosebeste de alte terase:

iluminatul este realizat cu ajutorul unor borcane de sticla care sunt suspendate elegant de grinzile de lemn ale terasei. De la podeaua in dungi verde Nil s pana la scaunele cu speteaza asortata, intreaga terasa uimeste printr-un element de decor bine gandit. Lemnul in culori natur se potriveste perfect cu verdele, in timp ce argintiul discret de pe podea, impreuna cu culoarea fenomenala a mangrovelor argintii dau intregului loc un farmec aparte.
Pe tine ce terase sau gradini de vara te inspira cel mai mult sa lenevesti intr-o dupa amiaza calduroasa, alaturi de prieteni si de o limonada rece? Ai luat masa la vreuna dintre terasele recomandate de noi? Ai altele care iti plac mult mai mult din punct de vedere al designului?

0